Ривър Плейт се класира за полуфинал в турнира Копа Либертадорес, където ще срещне бразилския Гремио (Порто Алегре) в директна битка за финала. Аржентинският гранд Ривър си гарантира участие в полуфинала, след като се наложи с 3:1 над Индепендиенте (Буенос Айрес).

Ривър получи предимство, след като в първата среща на стадиона в Авеланеда завърши при нулево равенство. Тимът спечели клубната титла на Южна Америка през 2015-а година, а Индепендиенте е най-успешният в турнира със 7 шампионски трофея.

Първото полувреме на стадион "Антонио Веспучи Либерти" завърши без голове, а опитният Инасио Скоко откри резултата в 47-ата минута, но осем минути по-късно Силвио Ромеро изравни. Много силно се включи резервата Хуан Кинтеро, който отново изведе Ривър в 69-ата. Пет минути преди края колумбийското острие Рафаел Боре оформи крайното 3:1, за да затвърди превъзходството на домакините.

Доста по-лека беше задачата на Гремио, който на свой терен размаза сравнително скромния аржентински тим Атлетико Тукуман с 4:0. И като гости бразилците спечелиха, но с 2:0. В рамките на 8 минути в края на първото полувреме Луан откри резултата, а след него Сичеро от дузпа удвои. Алехандро Санчес от Тукуман си вкара автогол в средата на второто полувреме, а в 90-ата минута съдията Роберто Тобар от Чили даде втора дузпа, реализирана от още една резерва- Жаел, появил се на мястото на Евертон Соуса.

Тази нощ и утре са последните два четвъртфинала. Крузейро (Бразилия) ще опита да заличи преднината на Бока Хуниорс (Аржентина) от 0:2, а а същото се отнася и за Коло Коло (Чили), който гостува на Палмейрас.